Kopstuk Marco H. Bandidos Sittard langer vast in België

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/05/2021 om 13:07
Laatst bewerkt op 2/05/2021 om 15:12

Marco H., vice-president van de Limburgse tak van motorclub Bandidos, moet langer vast blijven  zitten in België in verband met een onderzoek naar zijn rol in een grote drugskwestie. Dat bevestigt zijn advocate Gitte Stevens zondag tegenover ZO-NWS. H. heeft volgens haar tijdens de politieverhoren "op bepaalde vragen antwoord gegeven". 

Het kopstuk van het Sittardse chapter, tevens één van de belangrijkste verdachten in het megaproces tegen de Bandidos dat op dit moment loopt, werd enkele weken geleden vlak over de grens in Belgisch-Limburg opgepakt. 

"Zijn voorlopige hechtenis in België is verlengd", zegt Stevens. "Binnenkort zal hij kortstondig naar Nederland worden overgebracht en op 25, 27 en 28 mei zal de rechtbank hem kort alle zaken voorhouden omdat hij ook mag reageren op hetgeen hem wordt verweten."

Marco H. heeft een waslijst aan verdenkingen in het megaproces tegen zich lopen, waaronder het plegen van valsheid in geschrifte met betrekking tot een clubhuis van de Bandidos in Oirsbeek en betrokkenheid bij een massale vecht- annex schietpartij bij een kroeg in Sittard in mei 2015.

"Ik zal op 28 mei dit jaar mijn pleidooi in deze zaak houden en daarna zal mijn cliënt weer worden teruggebracht naar België", aldus de Roermondse strafpleitster. 

 

Advertenties