Kopstuk beruchte Parkstadbende opnieuw voor de rechter

Gepubliceerd op 4/08/2022 om 09:24
Laatst bewerkt op 4/08/2022 om 09:41

Romano M. (25) uit Heerlen, volgens justitie kopstuk van de beruchte Parkstadbende, zou in de dagen rond de behandeling van zijn hoger beroep tegen een jarenlange celstraf, meerdere keren hebben ingebroken. Dat zou hij hebben gedaan met verdachte Patrick F. (18) uit Hoensbroek. Het duo moet op vrijdag 12 augustus voor de rechter in Maastricht verschijnen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt M. van een inbraak op 10 mei 2022 in Aken. Op 17 mei zou de Heerlenaar hebben ingebroken in Heerlen. Hoensbroekenaar Patrick F. wordt onder andere verdacht van inbraken en diefstallen in Brunssum en Echt-Susteren.  

De uit 75 leden bestaande Parkstadbende zou zich tussen 2015 en 2017 in wisselende samenstelling bezig hebben gehouden met woninginbraken, auto- en motordiefstal, heling, wapenbezit, witwassen en drugshandel in de Euregio Maas-Rijn. Twaalf leden werden veroordeeld.

De bovengenoemde Romana M. had zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan lidmaatschap van een criminele organisatie, woninginbraak, autodiefstallen en heling. Hij kreeg van het gerechtshof in Den Bosch in juni dit jaar vijf jaar gevangenisstraf opgelegd. De rechtbank had hem eerder drie maanden cel meer opgelegd. 

Parick F. heeft volgens zijn advocaat Arthur Vonken "alleen bekend een brandblusser in een bestelbusje te hebben leeggespoten". "Daarom is zijn DNA gevonden. Met de diefstal van dat busje heeft hij naar eigen zeggen niks te maken", aldus de Maastrichtse strafpleiter. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties