Kopstuk Bandidos Sittard overgebracht vanuit België naar Nederlandse cel

Gepubliceerd op 8/12/2022 om 09:55
Laatst bewerkt op 8/12/2022 om 10:15

Het Sittardse Bandidos-kopstuk Marco H., die sinds maart 2021 vastzat in België voor betrokkenheid bij een grote drugszaak aldaar, is onlangs overgeplaatst naar een Nederlandse gevangenis. Dit in verband met het uitzitten van een straf voor betrokkenheid bij een vechtpartij bij een café in Sittard. Dat bevestigt zijn advocate Gitte Stevens tegenover ZO-NWS.
 
H. werd in het voorjaar van 2021 gearresteerd in verband met de Belgische drugszaak, precies op het moment dat het dagenlang durende proces tegen de Sittardse tak van motorclub Bandidos in de rechtbank van Maastricht was begonnen. H. was zelf ook verdachte in deze zaak, waaronder voor de massale vechtpartij bij het inmiddels gesloten café Dug Out in Sittard. 
 
De voormalige vice-president van de motorclub kreeg door de Maastrichtse rechter uiteindelijk bijna drie jaar cel opgelegd vanwege poging tot doodslag en lidmaatschap van een criminele organisatie. Samen met haar Belgische collega vroeg H.'s advocate Gitte Stevens om overplaatsing naar Nederland om hier de opgelegde celstraf uit te kunnen zitten.

"Dat is nu gelukt", legt de uit Nuth afkomstige strafpleitster uit. "Mijn cliënt mag toch die gevangenisstraf hier uitzitten. Wanneer het proces in verband met die drugszaak in België gaat beginnen, dat is op dit moment nog niet bekend." 
 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties