Koninklijke onderscheiding voor Jan Goebbels

Foto: gemeente Heerlen
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 12/05/2023 om 21:15
Laatst bewerkt op 12/05/2023 om 21:15

Heerlenaar Jan Goebbels (73) heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever ontvangen.

Goebbels is daarmee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet als bestuurslid van de Katholieke Vakorganisatie, de Vereniging Eigenaars Residentie Coriovallum en kerkelijk zangkoor Sint Joseph.

Inzet voor het onderwijs
Van 1984 tot 2000 was hij actief als bestuurslid van de Katholieke Vakorganisatie, sector beroepsonderwijs. Goebbels was binnen de organisatie verantwoordelijk voor het economisch-, administratie-, en ondernemingsonderwijs. In zijn rol als bestuurslid maakte hij beleidsanalyses en formuleerde hij adviezen en aanbevelingen. Ook was Goebbels een van de drijvende krachten achter de vormgeving van de Regionale Onderwijs Centra. Tot zijn pensionering in 2012 was hij docent bij het Arcus College in Heerlen.

Zorg voor het bewonersbelang
Van 2005 tot mei dit jaar is Goebbels voorzitter van de Vereniging Eigenaars Residentie Coriovallum in Heerlen. Naast zijn rol als voorzitter, dient hij ook als huismeester. De laatste jaren zet Goebbels zich voornamelijk in voor het verduurzamen van het complex en zet hij zich in voor de onderlinge verbondenheid tussen de bewoners van de residentie.

De bewoners van de residentie zijn gemiddeld 80 jaar. Goebbels vervult vaak de rol van mantelzorger voor zijn medebewoners. Zo helpt hij hen met verschillende zaken, waaronder de administratie, het doen van boodschappen en de begeleiding naar (medische) afspraken. Door zijn hulp zorgt hij ervoor dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. 

Kerkelijk zangkoor
Sinds 2018 is meneer Goebbels secretaris van het kerkelijk zangkoor Sint Joseph in Heerlerbaan-Welten. In deze functie bereidt hij vergaderingen voor, informeert hij leden over repetities en uitvoeringen en verzorgt hij de nieuwsbrief. Verder is Goebbels lid van het Pancratiuskoor en het Gregoriaanse zangkoor Schola dat vrijwillig uitvaartdiensten verzorgd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties