Koninklijke onderscheiding voor Herman Eussen

foto: Stan Keulen
Gepubliceerd op 13/02/2024 om 07:25
Laatst bewerkt op 13/02/2024 om 09:11

Herman Eussen uit Ransdaal heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn vele vrijwilligerswerk in Ransdaal. De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau werd hem vrijdag uitgereikt door burgemeester Wil Houben van Voerendaal.

Eussen zet zich sinds 1994 als voorzitter met veel enthousiasme in voor carnavalsvereniging de Wuif. Onder zijn leiding werd de carnavalsvereniging steeds actiever in het dorp en werd een goede financiële basis voor de vereniging gecreëerd. De praalwagens van De Wuif vinden jaarlijks hun weg naar tientallen optochten in Zuid-Limburg. Hij organiseert mede diverse carnavalsevenementen in het gemeenschapshuis. Ook richtte hij de jeugdcarnavalsvereniging op. 

Ook is Herman Eussen initiator/voorzitter van Stichting Ranzelfestival ‘t Ranzels 
Weijefies, een weidefeest met kermis. Hij coördineert verschillende werkgroepen en stelt de faciliteiten van zijn eigen onderneming belangeloos ter beschikking. 

Daarnaast is hij al jaren lid van de Fanfare Les Amis Reunis in Ransdaal. Hij is tambour en vaste paukenist.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties