Koninklijke onderscheiding voor Didier Derks

foto © ZO-NWS | Marco Arets
Gepubliceerd op 27/01/2024 om 22:00
Laatst bewerkt op 28/01/2024 om 12:29

Didier Derks heeft zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Derks (37) heeft de onderscheiding gekregen vanwege zijn brede maatschappelijke inzet voor de carnavalscultuur, voetbal en goede doelen. Hij is sinds 2012 verbonden aan voetbalvereniging SV Brunssum. Als lid van de activiteitencommissie is hij betrokken bij het organiseren van evenementen die bijdragen aan de sociale verbinding binnen de vereniging.

Zo speelde hij een prominente rol in de organisatie van het 85-jarig bestaansfeest van SV Brunssum in 2014-2015. Dankzij zijn inspanningen is de voetbalvereniging, die een periode in het slop zat, nieuw leven ingeblazen. Sinds 2005 is de heer Derks eveneens actief voor Carnaval-Radio, onder andere als voorzitter (tot 2013) en als bestuurslid.

Carnaval-Radio is een online radiozender die te beluisteren is tijdens het carnavalsseizoen. Didier Derks was in 2005 de grondlegger van Carnaval-Radio, treedt op als DJ en is mede-organisator van de jaarlijkse feestavond. 

Verder is de heer Derks betrokken bij het Glazen Huis Brunssum. Daarvan hebben inmiddels 4 edities plaatsgevonden, de laatste in 2020-2021. Hij is sinds 2012 één van de drijvende krachten achter dit initiatief, onder meer als bestuurslid. Ook draait hij tijdens de acties muziekplaatjes waarmee geld wordt ingezameld voor diverse goede doelen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties