Knullig verdedigend Roda geeft zege uit handen: 3-4

Gepubliceerd op 27/08/2021 om 21:36
Laatst bewerkt op 28/08/2021 om 12:27

Na de sensationele 3-4 winst van Roda JC in de slotfase vorig weekend bij Telstar, hoopte de Kerkraadse club die lijn vrijdagavond in eigen huis tegen Almere City te kunnen doortrekken. Het werd wéér een doelpuntrijk duel, maar dat leverde nu nul punten op: 3-4.  

Aan ambities geen gebrek bij de gasten uit Flevoland. Vorig seizoen werd in de play-offs promotie naar de Eredivisie nog op het nippertje gemist, maar deze voetbaljaargang moet daar alsnog verandering in gaan komen. 

Met Gertjan Verbeek werd daarom een trainer met ervaring aangetrokken. Bij Roda JC is de ambitie om te promoveren er ook, al is er bij de Kerkradenaren een stuk minder geld om in spelers te investeren. 

Sinds november 2014 speelde Roda vijf keer thuis tegen Almere en wist geen enkele thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Vrijdagavond zag het daar na nauwelijks zeven minuten ook niet naar uit. 

Almere City-aanvaller Maarten Pouwels was de maker van de openingstreffer via een verdediger van de gastheren en de binnenkant van de paal: 0-1. 5793 toeschouwers zagen dat de ploeg van Jurgen Streppel het daarna wel probeerde, maar niet echt verder kwam dan een schot van Dylan Vente in het zijnet. 

Ryan Koolwijk had aan de andere kant zelfs de voorsprong kunnen vergroten, ware het niet dat vrediger Guus Joppen de bal net voor de doellijn weg wist te halen. Vijf minuten later was het voor de geel-zwarten uit Kerkrade wel prijs. 

Patrick Pflücke, Roda zou graag zijn contract willen openbreken, kogelde de gelijkmaker keurig binnen. De trouwe fans juichten op de tribunes en schreeuwden hun longen schor. Tot hun grote teleurstelling maakte verdediger 

Amir Absalem enkele minuten daarna een fout door de bal recht in de van Bradley van Hoeven die niet lang aarzelde en de 1-2 binnenschoot. De thuisclub speelde zeker niet slecht en probeerde met man en macht weer op gelijke hoogte te komen. 

Streppel bracht na een uur spelen vers bloed met de energieke Xian Emmers. Zijn eerste balcontact was bijna een puike assist voor Pflücke maar hij kon helaas voor hem niet aan de bal komen. 

Diezelfde Emmers, een duidelijke versterking voor de Kerkraadse club, zorgt vlak daarna zelf wél voor de gelijkmaker: 2-2. En de thuisploeg stoomde zelfs door. Pflücke zag zijn vrije trap eindigen op een hand van een Almere City-speler in het strafschopgebied, waardoor Vente (foto) automatisch vanaf elf meter mocht aan gaan leggen. 

De kleine spits aarzelde niet en bracht zijn elftal hiermee op voorsprong: 3-2. Een fout van doelman Rody de Boer zorgde er in de slotfase voor dat de Almerenaren via Leeuwin alsnog langszij konden komen: 3-3. 

In de slotfase maakte Arweiler zelfs 3-4. Roda kan dus aardig scoren, maar krijgt daarentegen veel en veel te gemakkelijk doelpunten tegen. Verdedigend staat het zeker niet goed. Iets waar de technische staf nog flink aan zal moeten schaven. 

Reclame

Advertenties