Knappe en hele belangrijke zege Roda JC in Rotterdam

foto © ZO-NWS | HEKO
Gepubliceerd op 15/02/2021 om 17:16
Laatst bewerkt op 16/02/2021 om 11:18

Roda JC heeft maandagavond in Rotterdam in de strijd om een plek in de zo graag gewilde play-offs uitstekende zaken gedaan tegen Excelsior: 1-3.

Tegen de kleinste profclub van Rotterdam hebben de Kerkradenaren, zeker in uitwedstrijden, het nooit echt gemakkelijk gehad. Hoewel de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen ongetwijfeld, net zoals Roda JC, dezelfde ambitie hebben met het behalen van de play-offs, staan de Kralingers in de grauwe middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Anders gezegd: de prestaties van Excelsior zijn ondermaats te noemen. 

Dat geldt op dit moment niet voor het team van trainer Jurgen Streppel. Tot het duel van maandagavond verkeerde de Kerkraadse club in een soort sportieve flow, de prestaties waren qua winstpartijen constant. Roda trok in het Van Donge & De Roo-Stadion de frivoligheid en dadendrang van de laatste weken door. Er werden in het eerste bedrijf behoorlijk wat kansen gecreëerd, waaronder voor Fabian Serrarens die de paal raakte. 

Terwijl Excelsior-goalgetter Omarsson aan de andere kant het vizier niet op scherp had staat, was het acht minuten voor het rustsignaal toch prijs voor de geelzwarte formatie uit Kerkrade. Erik Falkenburg was er als de kippen bij om het leer tegen het net te laten ploffen toen de doelman van Excelsior een schot van Patrick Pflücke niet onder controle kreeg: 0-1. De Roda JC'ers konden door deze voorsprong tevreden aan de thee. 

Hoofdtrainer Streppel besloot om na een uur spelen Serrarens te wisselen voor Dylan Vente. Dit 'kind van Feyenoord' wist niet veel later zijn ploegmaten te laten juichen. De al weken ijzersterk presenterende Thijmen Goppel sprintte over de rechterkant alles en iedereen voorbij en bediende Vente op zijn wenken: 0-2. Een andere speler die zich prima aan het ontwikkelen is, Benjamin Bouchouari, bepaalde uiteindelijk de stand op 0-3. Dit voordat Luigi Bruins nog een penalty voor de thuisclub had gemist. 

In de verre blessuretijd zetten Horemans de eindstand van 1-3 op het scorebord. Door deze overwinning staat Roda nu zevende in de Keukenkampioen divisie. Vrijdag reizen de Kerkradenaren af naar Brabant voor de wedstrijd tegen Helmond Sport.

 

Advertenties