foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 9/02/2024 om 23:38
Laatst bewerkt op 10/02/2024 om 08:28

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis laten zien dat het verlies afgelopen maandag tegen Jong AZ een incident was. Met drie wissels  ten opzichte van de vorige wedstrijd was Roda effectief tegen een taai FC Dordrecht dat met 4-1 naar huis werd gestuurd.

Een hoofdrol was weggelegd voor Vaclav Sejk en Joey Muller die respectievelijk hun derde en hun tweede wedstrijd speelden voor de Kerkradenaren en verantwoordelijk waren voor drie van de vier doelpunten.

Nadat Rodney Kongolo in de 19de minuut de score opende, was het Sejk die net na rust de 2-0 liet aantekenen.  De Tsjech vierde zijn eerste goal voor Roda uitbundig met het publiek. Na de aansluitingstreffer van Dordrecht na iets meer dan een uur viel verdediger Joey Müller in de 78ste minuut in. Nog geen tien minuten later stond hij op de goede plek om de 3-1 te maken. En in blessuretijd stond hij opnieuw  voor het doel om de vrije trap van Teun Bijleveld in te schieten.

Trainer Bas Sibum was meer dan tevreden over zijn team dat de deceptie in Alkmaar wist weg te poetsen en aantoonde dat het nog steeds meedoet om de prijzen dit seizoen.