Klacht tegen Heerlense oud-deken Orde van Advocaten Limburg

foto: Nifoma
Gepubliceerd op 3/12/2021 om 10:04
Laatst bewerkt op 3/12/2021 om 10:20

Johan en Gerben Plieger uit Heerlen hebben een klacht ingediend bij de Raad van Discipline tegen de voormalig deken van de Orde van Advocaten in Limburg Eduard Prickartz. Dat blijkt uit een brief, in bezit van ZO-NWS. 

Het Heerlense zakenduo Plieger verwijt Prickartz dat hij in zijn hoedanigheid als deken van de orde van advocaten Limburg in 2015 nalatig heeft gehandeld terwijl de Pliegers een conflict hadden met hun toenmalige raadsman J. M. uit Heerlen. “Begin 2015 probeerden wij al met de heer Prickartz in gesprek te komen maar dit wilde hij niet", legt Johan Plieger desgevraagd verder uit aan deze omroep.

Nalatigheid
"Nadat wij failliet waren verklaard heeft hij als deken pas na lang aandringen onze klacht in behandeling genomen. Prickartz heeft ons niet serieus genomen en had moeten optreden tegen de heer M. als advocaat nadat wij een klacht hadden ingediend. Dat heeft hij nagelaten", vervolgt Plieger. 

“Prickartz wist namelijk dat advocaat M., voordat wij mij hem in zee gingen, in een eerder stadium was veroordeeld voor het, in onze woorden, aannemen van een klant en dan de zaak laten versloffen. Dat verwijten wij hem als toenmalig deken en wij laten het hier niet bij zitten”, aldus Johan Plieger. Samen met zijn echtgenoot Gerben deed hij onlangs aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen hun voormalige raadsman J. M. uit Heerlen. (ZO-NWS berichtte hierover al eerder) 

Zienswijze Prickartz
Eduard Prickartz geeft desgevraagd aan “mijn zienswijze bij de Raad van Discipline over deze klacht tegen mij te hebben gegeven”. “Die ligt dus nu daar en omdat een en ander nu onder de rechter is, wil ik verder hier nu niet inhoudelijk op reageren”, aldus de oud-deken van de Orde van Advocaten in Limburg. 

Zitting
De Raad van Discipline zal zich op 16 mei komend jaar tijdens een hoorzitting verder over deze zaak gaan buigen. De bovengenoemde advocaat J. M. uit Heerlen is overigens onlangs door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet nadat hij door de rechtbank Oost-Brabant tot een celstraf was veroordeeld voor belastingfraude. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties