VIDEO: Kinderen uit Schinnen oefenen voor Kinjer OLS

Kinjer OLS
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/04/2024 om 14:30
Laatst bewerkt op 11/04/2024 om 07:46

Kinderen van basisschool Sint Dionysius hebben zaterdag het eerste schuttersgevoel mogen ervaren. Onder leiding van de schutterij uit Vaesrade hebben ze geoefend op de schietboom en is bepaald wie dit jaar de koning en koningin is.

Enthousiast en geïnteresseerd luisteren de kinderen naar de instructies van Sanne Minnen, die lid is van de Schutterij St. Martinus uit Vaesrade. Sanne is blij om te zien dat er wederom een grote groep kinderen staat te popelen om mee te doen aan het Kinjer OLS. “Dit jaar is er een groep van zo’n 35 kinderen en dat zijn er veel. Het is belangrijk om de schutterscultuur door te geven aan een nieuwe generatie”, vertelt Sanne.

Samen met haar vader Louis begeleidt Minnen de basisschoolkinderen uit Schinnen. Louis doet dit al sinds 2017. “Het doet deugd dat er veel kinderen aanwezig zijn. Ik hoop dat de kinderen later zullen doorstromen en bij de schutterij betrokken blijven. In de loop van de jaren zijn er ook kinderen die ik in het begin begeleid heb en die nog steeds lid zijn van een schutterij".

Veel kinderen raken enthousiast als ze over de schutterij praten. “Het trommelen vind ik erg leuk en ook om bekers te winnen bij het OLS”, vertelt een jongen. “Je mag schieten wat je normaal gesproken niet mag doen”, vult een andere jongen aan.

Daarnaast worden de kinderen blij van het groepsgevoel dat een schutterij met zich meebrengt. “Het is altijd een erg leuke groep, de sfeer is goed en het meelopen is altijd gezellig”, vertellen verschillende kinderen.

Uiteindelijk waren Sjoerd en Jantien de gelukkigen die tot koning en koningin werden gekroond. “Dit is heel leuk, het was niet heel makkelijk, maar wel heel spannend”, vertelt een blije Sjoerd.

Aan het Kinjer OLS op donderdag 27 juni in Beekdaelen doen dit jaar 32 scholen mee.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties