VIDEO: Kinderen planten bomen voor plukbos in Nuth

Kinderen planten kersenbomen in Nuth
Gepubliceerd op 21/03/2024 om 09:36
Laatst bewerkt op 21/03/2024 om 11:26

IVN Beekdaelen - Nuth heeft vanwege haar 50-jarig bestaan samen met de buurt woensdagmiddag drie kersenbomen geplant. De bomen waren volledig bekostigd door de buurt.

Het initiatief werd op de Spoorstraat in Nuth uitgevoerd.

Het uiteindelijke doel is om in de wijk in Nuth een plukbos te creëren. Later in november worden er meerdere bomen en struiken gepland, waardoor bewoners verschillende soorten fruit uit de aanwezige bomen kunnen plukken. Aan het eind van 2024 worden er bramenstruiken, appelbomen, perenbomen en nog veel meer fruitsoorten geplant.

Buiten het bevorderen van de saamhorigheid binnen de buurt, zijn de fruitbomen ook voordelig voor de dassen die gevestigd zijn in het natuurgebied. "De dassen kunnen het fruit uit de bomen eten en die houden daar wel van", aldus Stef Keulen van IVN Beekdaelen - Nuth.

In totaal waren er zo’n twintig mensen aanwezig, onder wie veel kinderen. "We willen kinderen laten zien dat fruit niet zomaar uit de supermarkt komt. Daarnaast hopen we dat ze hier over tien jaar nog aan terugdenken, en weten dat zij ervoor gezorgd hebben dat deze bomen hier staan", vertelt Stef enthousiast.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties