Kerkradenaar vast na vondst gestolen Ferrari in garagebox

foto: Facebook politie Brunssum-Landgraaf
Gepubliceerd op 12/09/2023 om 11:49
Laatst bewerkt op 12/09/2023 om 12:21

Een man uit Kerkrade zit in de cel nadat er vorige week in zijn garage een peperdure gestolen Ferrari is aangetroffen. Deze was in het Duitse Düsseldorf gestolen. Dat bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken desgevraagd tegenover ZO-NWS.

Het voertuig van Italiaanse makelij werd door politieagenten in de Kerkraadse garagebox aangetroffen nadat er informatie was binnengekomen via een geheime informant bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).

Verdachte O. had in een eerder stadium vastgezeten in een andere zaak op verdenking van diefstal en heling van auto’s, maar die voorlopige hechtenis was geschorst. De raadkamer van de rechtbank in Maastricht heeft die schorsing maandag echter opgeheven na de vondst van de gestolen Ferrari.

O. heeft volgens ingewijden tijdens het verhoor ontkend iets met autodiefstal en heling te maken te hebben, maar voor de rest heeft hij zich tot op heden beroepen op zijn zwijgrecht. Zijn raadsman Van Geelkerken wilde verder inhoudelijk niet ingaan op deze zaak.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties