Kerkraadse pizzeriamedewerker misbruikte vijf jongens

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/09/2023 om 19:13
Laatst bewerkt op 25/09/2023 om 09:46

Kerkradenaar Justin K. (19) zou als medewerker van een pizzeria en vrijwilliger van het Rode Kruis vijf minderjarige jongens seksueel hebben misbruikt. Via onder meer deze werkzaamheden kwam hij in contact met zijn slachtoffertjes. Dat bevestigen goed geïnformeerde bronnen rondom het onderzoek tegenover ZO-NWS.

Deze zaak kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht toen één van de slachtoffertjes in september vorig jaar naar de politie stapte. Op de gsm van verdachte Justin K. werden in een daaropvolgend strafrechtelijk onderzoek filmpjes gevonden die de wenkbrauwen bij de speurders op zijn minst deden fronsen. 

Het seksueel misbruik zou onder meer hebben plaatsgevonden bij de verdachte Kerkradenaar thuis. Ook in de pizzeria waar K. werkte, zouden ontuchtige handelingen door hem zijn gepleegd. K. wordt verdacht van verkrachting, ontucht en het maken en verspreiden van kinderporno. Dit zou hebben plaatsgevonden in 2021 en 2022.

Hij heeft volgens ingewijden tegenover de recherche tijdens verhoren verklaard dat het seksueel contact met wederzijds goedvinden zou hebben plaatsgevonden. Justin K. zit al een jaar achter slot en grendel. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak zal eind deze maand plaatsvinden bij de rechtbank in Maastricht. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties