Kerkrade wordt groener: plannen voor vierde levensbomenbos

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/06/2024 om 10:34
Laatst bewerkt op 14/06/2024 om 10:54

De gemeente Kerkrade legt in het totaal 5 miljoen euro apart om de stad groener te maken. De volgende stap in dit project is de aanleg van een vierde levensbomenbos, vlakbij abdij Rolduc.

Sinds 2017 zijn in Kerkrade drie levensbomenbossen aangeplant: bossen waarin mensen bomen planten ter herinnering aan een bijzondere gebeurtenis of persoon. In Kerkrade zijn ze te vinden in Kerkrade West, bij de Holzkuil en op sportpark Carisborg. De inschrijvingen voor deze bossen was telkens een groot succes.

Het gemeentebestuur betaalt nu 50.000 euro om de aanleg van het vierde levensbomenbos voor te bereiden.

Het hele vergroeningsplan van Kerkrade omvat nieuwe aanplant bij reconstructies van wegen, investeringen in groenvoorzieningen, het 'vergroenen' van rotondes en meer groen in het centrum. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties