Kerkrade opgeschrikt door looddieven

foto: iStock
Gepubliceerd op 3/04/2023 om 09:53
Laatst bewerkt op 3/04/2023 om 10:06

Kerkrade is de afgelopen maanden opgeschrikt door dieven die lood en ijzer van woningen wegsnijden. De politie laat via Facebook weten dat de eerste verdachte is aangehouden.

In sommige straten in Kerkrade klommen de dieven op klaarlichte dag op alle platte daken van woningen. Daar sneden ze meters lood weg, waarbij woningen zijn beschadigd. Door het ontbrekende lood liepen enkele huizen extra schade op door lekkage van water.

De politie is aangeslagen op de binnengekomen meldingen  en startte een onderzoek. Daardoor kwamen er meerdere verdachten in beeld. De aangehouden persoon wordt verdacht van negen diefstallen. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen verricht zullen worden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties