Kerkrade mede kartrekker Wijnstraat Limburg

foto: Sven Berends
Gepubliceerd op 30/04/2024 om 09:44
Laatst bewerkt op 30/04/2024 om 10:07

Het bisschoppelijk Centrum Rolduc en de gemeente Kerkrade zijn mede kartrekkers van een initiatief om verschillende wijngebieden in België en Limburg te promoten als Wijnstraat van het Noorden van Europa. Het plan is maandag gepresenteerd.

Zowel in Limburg als in België bundelen verschillende instanties hun krachten om duurzaam wijntoerisme te ontwikkelen. Dat verbinden gebeurt via een onderzoek over regionale wijnidentiteit, wijnbeleving en een innovatief & duurzaam wijnecosysteem.

Onderdeel van de plannen is dat in Rolduc een wijncentrum komt waar plaatselijke wijnen worden aangeboden en informatie wordt gegeven. Ook wordt gedacht aan fietsroutes langs de verschillende wijngebieden in Limburg en België. 

Limburgs gedeputeerde voor het landelijk gebied Léon Faassen: “We hebben in Nederland en Vlaanderen een aantal fantastische wijngebieden, die bovendien aan elkaar grenzen. De Wijnstraat is een perfecte gelegenheid voor groen toerisme en de verdere ontwikkeling van onze wijnbouwers." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties