Kerkrade krijgt school voor volwaardig voortgezet onderwijs

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 1/06/2023 om 09:08
Laatst bewerkt op 1/06/2023 om 09:46

Kerkrade heeft vanaf augustus volgend jaar weer volwaardig voortgezet onderwijs.

Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft groen licht gegeven voor Het Martin Buber. De school biedt straks vernieuwend voortgezet onderwijs voor mavo, havo en vwo. Met de wet ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’ kwam er de mogelijkheid om met hulp van de overheid een school op te richten. Daarvoor was aantoonbare steun van de Kerkraadse samenleving noodzakelijk en die steun kwam er ruimschoots.

In 2021 werd de eerste aanvraag voor Het Martin Buber ingediend. Na een afwijzing in 2022 en het aanpassen van het plan is de goedkeuring nu een feit. De school start in een tijdelijke locatie. Deze locatie wordt op De dag van Het Martin Buber op 10 juni 2023 bekendgemaakt. Op die dag is van 10.00 tot 16.00 uur iedereen welkom in de Hub. in Kerkrade voor meer informatie. Naar een definitieve locatie wordt nog gezocht.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties