Kerkraadse Marianne kookt nu voor stichting FED

Foto: © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 10/01/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De voedselverstrekking en goedereninzameling van Marianne Weihrauch uit Kerkrade krijgt een steeds professionelere vorm. Sinds 1 januari kookt ze voor haar stichting FED: Foundation European Disaster.

Toen het Heuvelland afgelopen zomer werd getroffen door overstromingen trok Weihrauch zich het lot van de gedupeerden bijzonder aan. Ze wist snel een team vrijwilligers aan zich te binden die mee wilde werken voor het goede doel. De spontane hulpactie werd een enorm succes. Sponsoren doneerden massaal geld en middelen. In de keuken van haar rijtjeshuisje in Kerkrade-West werden dagelijks maaltijden gekookt en van daaruit verdeeld in Valkenburg en omgeving.

Ruimtegebrek in haar woning maakte het noodzakelijk voor Weihrach en haar team in de afgelopen maanden op zoek te gaan naar een opslagloods en een keuken met professionele faciliteiten. Na enkele omzwervingen heeft ze nu een een professionele keuken met opslagruimte gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw niet ver van haar woonhuis.

“Deze plek wordt gehuurd door mijn stichting FED, vertelt Weihrauch. Ik werk hier met ongeveer tien enthousiaste vrijwilligers volgens het Eat to Feed-principe. Ik run met hen deze bedrijfskantine en van de opbrengst kan de stichting de huur betalen, inkopen voor hulpbehoevenden doen en de reiskosten naar mijn nieuwe werkgebied dekkend maken.” Stichting FED zet zich momenteel in voor bewoners uit Wallonië die nog steeds in ellendige omstandigheden leven na de overstroming van het riviertje de Vesdre afgelopen zomer.

“Helaas is deze ramp in de omgeving van Luik voor veel Limburgse sponsoren een ver-van-mijn-bedshow geworden, zegt Weihrauch. Dat is jammer want het zijn onze 'buren'. Hulpverlening en dus het ontvangen van donaties, voor hen blijft hard nodig.“

De stichting FED gaat de komende tijd door op de ingeslagen weg van professionalisering. “Er lopen onderhandelingen over de aankoop van een oud horecapand waar meer aanloop is. Hoe meer mensen bij me komen eten hoe meer ik voor mensen in nood kan betekenen” aldus Weihrauch.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties