Kerkraadse garagehouder slachtoffer brute afpersingspoging

Gepubliceerd op 9/01/2024 om 08:50
Laatst bewerkt op 9/01/2024 om 11:56

Een garagehouder uit Kerkrade is volgens justitie in september afgelopen jaar slachtoffer geworden van een brute afpersingspoging. Eén verdachte zit inmiddels in voorarrest in deze zaak. Dat blijkt uit informatie over het rechercheonderzoek in handen van ZO-NWS.

De eigenaar van een autogarage in Kerkrade vlakbij de Duitse grens kreeg volgens de opsporingsdiensten op 4 september vorig jaar bezoek van twee mannen met wie hij al een langlopend conflict zou hebben gehad. Het duo eiste tijdens het bezoekje 10.000 euro van het slachtoffer.

In het desbetreffende garagebedrijf ontstond een vechtpartij, waarbij een aldaar ander aanwezig slachtoffer – eveneens een Kerkradenaar – flinke klappen zou hebben gekregen van het tweetal afpersers. Deze man heeft ook tegenover de recherche verklaard dat hij beroofd zou zijn van een gouden ketting.

De opsporingsdiensten hebben inmiddels met ene B. (43) een eerste verdachte kunnen aanhouden. Hij kwam in de afgelopen maanden in beeld bij de recherche doordat het kenteken van zijn auto was herkend en na het afluisteren van telefoongesprekken. Deze B. zit in voorarrest.

Zijn advocaat Björn Jegers geeft in een reactie op het bovenstaande rechercheonderzoek aan dat "mijn cliënt ontkent dat er sprake is geweest van een afpersingspoging en een diefstal met geweld van een ketting". De tweede verdachte in deze zaak is nog altijd spoorloos. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde niet ingaan op vragen over deze zaak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties