Kerkraadse Brenda Badenhop met Oranje O16 in finale Noorwegen

Gepubliceerd op 6/07/2022 om 12:14
Laatst bewerkt op 6/07/2022 om 12:21

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar, met Brenda Badenhop onder de lat, is erin geslaagd om ook Noorwegen te verslaan op het Nordic Tournament.

Na de 5-1 overwinning op India van afgelopen vrijdag wist Speelsters onder 16 dat er een lastige vervolgwedstrijd aan zou komen. Zowel Noorwegen als IJsland zou een sterke tegenstander betekenen voor het team van bondscoach Janneke Bijl.

Uiteindelijk kwamen de Noren als sterkste uit de strijd in een onderling duel met IJsland en moesten zij het in het Jessheim Stadium opnemen tegen Nederland. Een sterke fase in het begin van de tweede helft maakte het verschil.

Daarin was Nederland twee keer trefzeker en had er zelfs nog meer ingezeten als alle kansen waren benut. Vervolgens hield de ploeg goed stand toen de Noren probeerden terug te komen, mede door goed keeperswerk van Badenhop, en stond er na negen minuten een verdiende 2-0 eindstand op het scorebord.

Donderdag staat de finale op het programma.