Kalibratievluchten bij NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Foto: NAVO Vliegbasis Geilenkirchen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/07/2022 om 10:27
Laatst bewerkt op 27/07/2022 om 10:53

Op en nabij de NAVO vliegbasis in Geilenkirchen worden tussen 1 en 5 augustus kalibratievluchten uitgevoerd. Kalibreren kan voorkomen dat het vliegtuig op lagere hoogte vliegt.

Met de testvluchten worden de landingsinstrumenten van vliegtuigen bijgesteld. De vluchten vinden plaats tussen 8.00 en 22.00 uur met een Beechcraft King 350 propellervliegtuig. De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer. 

Het instrumentlandingssysteem is een standaard navigatiesysteem voor de luchtvaart dat wordt gebruikt om vliegtuigen met weinig zicht toch te kunnen laten landen. 

Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op bepaalde tijden te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties