Justitie wil verlenging tbs dader steekpartij Amstenrade

foto: iStock
Gepubliceerd op 7/06/2024 om 07:20
Laatst bewerkt op 7/06/2024 om 10:54

Justitie wil dat Julien T. (27) uit Voerendaal twee jaar langer tbs-behandeling met dwangverpleging krijgt opgelegd door de rechtbank. Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO-NWS.

Volgens het OM is een langere behandeling nodig vanwege recidivegevaar en ter beveiliging van de maatschappij. 

T. stak op 1 juni 2018 op de Parellelstraat in Amstenrade een kennis neer. Het slachtoffer overleefde dit ternauwernood. Hij werd later door de rechtbank in Maastricht ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij kreeg geen celstraf maar tbs met dwangpleging opgelegd. T. ging tegen de opgelegde tbs in hoger beroep.

Het gerechtshof veranderde die maatregel in 2020 in tbs met voorwaarden. De steekpartij was een uit de hand gelopen ruzie van de dag daarvoor over het meezingen met een liedje van André Hazes tijdens een autorit. In Amstenrade werd het slachtoffer minstens 15 maal in borst, bovenlichaam en hoofd gestoken.

Adequaat ingrijpen van een getuige zorgde ervoor dat hij het voorval overleefde. Julien T. verblijft in een tbs-kliniek in Oostrum. "De officier van justitie wil dat deze behandeling met twee jaar wordt verlengd, met dwangverpleging daarbij. Dat is deze week aan de rechtbank gevraagd", aldus Renate Peters namens het OM. 

De rechtbank in Roermond doet op 17 juni uitspraak in deze zaak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties