Justitie wil dik 90 mille afpakken van drugsbaron Peter van D.

Gepubliceerd op 24/06/2022 om 17:51
Laatst bewerkt op 27/06/2022 om 10:24

Justitie wil 93.300 euro afpakken van drugsbaron Peter van D. uit Schinveld omdat het hier om met criminele praktijken verdiend geld zou gaan volgens de speurders. 

De politierechter boog zich vrijdag over deze al dik tien jaar oude ontnemingszaak. Justitie probeerde in eerste instantie van de Schinveldse drugsbaron en zijn overleden broer Harrie 4,3 miljoen euro af te pakken. Later werd die claim door een fout verminderd tot een fractie van het eerdergenoemde miljoenenbedrag. 

"Ik ben het bepaald niet eens met de ontnemingsvordering van 93.300 euro", legt Van D.'s advocaat Arthur Vonken aan ZO-NWS uit. "Hij kan zijn geld verantwoorden en betaalt ook elk jaar braaf zijn vermogensbelasting. Hier is in 2010 al een fiscale vaststellingsovereenkomst over gesloten", aldus de Maastrichtse strafpleiter. De politierechter doet op 8 juli uitspraak in deze zaak.   

Gewezen topcrimineel Peter van D. wordt door justitie in een andere lopende zaak verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 60 kilo hasj uit Spanje en de handel in 100 kilo coke. 'De Dikke', zoals Van D. gezien zijn postuur genoemd, liep eerder tegen de lamp bij een landelijke opsporingsactie, die in gang was gezet nadat de politie chats via de bij de onderwereld populaire berichtenservice Sky ECC had weten te kraken. 

In de buurt van Van D.'s villa in Schinveld werd een bestelbusje met daarin 600 kilo MAPA, een grondstof voor de productie van synthetische drugs, ontdekt. Voor al de bovengenoemde verdenkingen moet de Schinveldse drugsbaron en nog een aantal verdachten tijdens het inhoudelijk proces op 13, 15 en 16 september voor de rechtbank in Maastricht verschijnen. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties