Justitie vervolgt ex-topmannen Roda JC voor fraude

Gepubliceerd op 9/02/2021 om 16:45
Laatst bewerkt op 9/02/2021 om 16:55

Justitie vervolgt Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, voor hypotheekfraude in de vorm van valsheid in geschrifte en oplichting. Ook oud-algemeen directeur van de Kerkraadse club Wim Collard zal vanwege zijn betrokkenheid hierbij worden vervolgd. Dat bevestigt Vera Hoogendoorn, woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Een en ander is het resultaat van langdurig justitieel onderzoek waarin de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst op 11 december 2018 binnenviel in het Parkstad Limburg Stadion. Ook de woning van Caanen in Spaubeek werd toen doorzocht. Dit onderzoek startte na een anonieme tip over Caanen.

Volgens Hoogendoorn worden in deze zaak in totaal vier verdachten, waaronder het bovengenoemde tweetal, vervolgd. “Hen is in deze zaak ten laste gelegd dat zij via een hypotheekadviseur aan een bank valse werkgeversverklaringen, valse/vervalste loonstroken en een overzicht van een gefingeerd spaarsaldo hebben verstrekt. Daarnaast komt op de tenlastelegging onder meer oplichting van die bank ten bate van het verkrijgen van een hypotheek. Eén van de verdachten wordt ook belastingfraude verweten”, aldus de woordvoerster van het Functioneel Parket.

Ton Caanen zou in 2016 valse loonstroken en werkgeversverklaringen hebben overlegd bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van een villa van ruim 6,5 ton in Spaubeek. Ook zou hij hebben voorgewend dat hij over voldoende eigen vermogen bezat. Een zakenman zou daaraan hebben meegewerkt door tijdelijk een ton op de rekening van Caanen te stallen. 

Ton Caanen werd in 2017 weggestuurd bij Roda. Tegenwoordig werkt hij bij de Slowaakse voetbalclub FK Senica. Wim Collard vertrok in juni 2018 als algemeen directeur bij Roda JC. Hij is nu werkzaam bij de Belastingdienst.
 

Advertenties