Justitie: onderzoek zaak handgranaat bij journalist levert niks op, geen verdachte in beeld

Gepubliceerd op 18/05/2021 om 11:03
Laatst bewerkt op 18/05/2021 om 11:24

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het maandenlang durende strafrechtelijk onderzoek naar de ernstige bedreiging met een handgranaat van een verslaggever van regionale krant De Limburger 'on hold' gezet omdat er geen concrete aanwijzingen zijn gevonden. Ook is geen verdachte in beeld. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters dinsdag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

“Op dit moment zijn er geen aanknopingspunten voor nader onderzoek en het onderzoek heeft geen verdachte opgeleverd. Als er nieuwe informatie binnenkomt waarmee we verder kunnen, kan het onderzoek mogelijk weer worden opgepakt. Maar de huidige info is uit gerechercheerd en heeft dus niet tot een oplossing geleid”, legt Renate Peters namens het OM in Limburg verder uit tegenover deze omroep. 

Een misdaadverslaggever van de regionale krant trof de handgranaat op zondagochtend 27 december vorig jaar aan bij de voordeur van zijn woning aan de Acacialaan in Neer. Volgens de politie moest het explosief er tussen zaterdagavond 26 december en het moment van aantreffen op zondagochtend zijn neergelegd. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam eraan te pas om de handgranaat veilig te stellen. Bij de bovengenoemde woning was enige tijd sprake van camerabewaking. Maandenlang speurwerk door de recherche naar de precieze achtergronden in deze zaak heeft echter niks opgeleverd. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties