OM: motief ontvoering Heerlense jongen (17) wraakactie, verdachten zijn broers

Foto: iStock
Gepubliceerd op 3/11/2022 om 10:22
Laatst bewerkt op 3/11/2022 om 10:54

Het motief voor de ontvoering van een jongen (17) in de Heerlense wijk Schaesbergerveld vorige week vrijdag is een wraakactie geweest. De verdachten uit Heerlen en Kerkrade die vastzitten in deze zaak zijn twee broers. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters donderdag tegenover ZO-NWS. 

"Wij gaan er vanuit na onderzoek dat de reden voor de ontvoering een wraakactie is geweest. Naast de twee verdachte broers, die vastzitten op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, hebben wij inmiddels meerdere verdachten in beeld", zegt Peters. 

Het oorspronkelijk uit Roemenië afkomstige slachtoffer, werd vorige week vrijdag rond het middaguur door vijf mannen meegenomen uit zijn woning in de Heerlense wijk Schaesbergerveld. Tijdens de ontvoering werd hij in zijn been gestoken en niet lang daarna weer vrijgelaten in Kerkrade.

De rechter-commissaris verlengde afgelopen maandag de voorlopige hechtenis van de twee verdachte broers met 14 dagen. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties