Justitie linkt eigenaar Landgraafs transportbedrijf aan ‘bijnaam’ in criminele chats

foto © ZO-NWS | Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 24/12/2021 om 16:56
Laatst bewerkt op 24/12/2021 om 17:04

Justitie kreeg Arie W, (53), de eigenaar van een transportbedrijf in Landgraaf die vastzit op verdenking van grootschalige drugshandel, in het vizier door een ‘bijnaam’ in gekraakte criminele chats. Dat bevestigen goed ingevoerde opsporingsbronnen vrijdag tegenover ZO-NWS. W. moet van de onderzoeksrechter vast blijven zitten. 

Het OM denkt dat de genoemde bijnaam in de gekraakte chats van criminele berichtendienst SKY ECC over op handen zijnde drugshandel gelinkt kan worden aan Kerkradenaar Arie W.. Die ontkent overigens ten stelligste iedere betrokkenheid. W. is behalve transportondernemer ook handelaar in auto’s. Hij wordt ook verdacht van het bezitten van een grote partij coke en het ter beschikking stellen van een loods die gelinkt wordt aan een drugsbende uit Parkstad. Zijn advocaat Arthur Vonken wil hier niet op ingaan. 

Loods in Landgraaf 
“Het enige wat ik erover kan zeggen is dat de rechter-commissaris zijn voorlopige hechtenis donderdag met veertien dagen heeft verlengd”, aldus de Maastrichtse strafpleiter. Het bedrijf van Arie W. grenst aan de loods op de Reeweg in de Landgraafse wijk Abdissenbosch waar een zwaarbewapende politie-eenheid op 12 augustus dit jaar een inval en uitgebreide doorzoeking deed. Daar werd een partij  van 47 kilo coke aangetroffen en in beslag genomen. 

Een dag eerder werd in Heerlen al een man opgepakt die een verborgen ruimte in zijn auto had, waarin een partij drugs lag. Het onderzoek in deze drugszaak van de Regionale Recherche loopt al sinds juni van dit jaar. De politie had destijds berichten van criminelen weten te kraken, waaruit bleek dat in de regio Parkstad een bende actief was met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs. Eind augustus kon de politie in Geleen ook een 29-jarige inwoner van Brunssum in de kraag vatten. 

Twee miljoen cash
In de woning van de hoofdverdachte uit Brunssum nam de politie voor ruim twee miljoen euro aan cash geld en waardevolle spullen in beslag. In totaal zijn nu vier personen als verdachten aangemerkt in deze zaak. Bij de verschillende politieacties werden eerder behalve twee loodsen in Landgraaf ook meerdere woningen in Brunssum, Heerlen en Oirsbeek doorzocht. Bij een van die invallen trof de politie apparatuur aan die werd gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Reclame

Advertenties