Justitie in hoger beroep in zaak doodgestoken Manuela Kerkrade

Foto: (c) ZO-NWS i Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 25/03/2024 om 09:40
Laatst bewerkt op 25/03/2024 om 10:07

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep aangetekend in de zaak tegen Maurice P. (42) uit Kerkrade. Hij werd onlangs veroordeeld tot 14 jaar cel voor het doodsteken van zijn vrouw Manuela in 2022.

Tegen P. was twintig jaar cel geëist voor moord, maar de rechtbank sprak hem daarvan vrij en veroordeelde hem wel voor doodslag. "Wij zijn het niet eens met die vrijspraak voor moord", zegt woordvoerster Renate Peters van het OM tegen ZO-NWS.  

Op 6 november 2022 stak echtgenoot P. Manuela Derksen 's nachts met vijftien messteken dood in hun woning aan de Pieter de Hooghstraat in Kerkrade. Dat gebeurde terwijl hun twee kleine kinderen in huis waren. 

Nadat de Kerkradenaar zijn vrouw had doodgestoken, vluchtte hij het huis uit en liet hij hun zoontje en dochtertje achter. Pas de volgende dag haalde hij de kinderen op. Maurice P. werd kort daarna aangehouden.   

De rechtbank in Roermond sprak tijdens het inhoudelijk proces tegen P. over "onherstelbaar leed" dat hij had aangericht. Maurice P. was overigens zelf niet in hoger beroep gegaan tegen het vonnis en de bijbehorende veroordeling, zo laat zijn advocaat Wouter Smeets weten. 

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep in deze zaak bij het gerechtshof in Den Bosch dient.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties