Juridische stappen tegen Brunssumse oppas Wicky

foto: Stichting De Vrolijke Papagaai
Gepubliceerd op 21/03/2024 om 16:44
Laatst bewerkt op 22/03/2024 om 09:34

Stichting De Vrolijke Papegaai zet juridische stappen tegen een vrouw uit Brunnsum aan wie de stichting een papagaai had toevertrouwd. Afgelopen weekend bleek dat pagegaai Wicky spoorloos is. 

"We hebben de vrouw via onze advocaat gesommeerd binnen 24 uur duidelijkheid te geven over het wel en wee van Wicky,' vertelt Jacolien Quinten van Stichting De Vrolijke Papegaai aan ZO-NWS. "Die termijn is inmiddels verstreken, zonder enig bericht."

Lees ook: Papegaai uit Brunssum zoek

Stichting De Vrolijke Papegaai is een landelijke organisatie die zich ontfermt over ontheemde papegaaien. Totdat er een nieuwe eigenaar voor de vogels is gevonden worden ze toevertrouwd aan vrijwilligers die tijdelijk oppas willen zijn. 

"Hoewel we niet over één nacht ijs gaan bij de keuze van deze vrijwilligers is het in het geval van Wicky helemaal mis gegaan," aldus Quinten van de stichting.  De organisatie is na de oproep eerder deze week om uit te kijken naar Wicky niet stil blijven zitten. Er is aangifte gedaan bij de politie en juridisch advies ingewonnen.

Ook komt er steeds meer informatie binnen over de "oppasvrouw" uit Brunssum. "Verschillende mensen uit haar omgeving hebben naar aanleiding van onze oproep contact met ons gezocht. We weten inmiddels dat zeker 3 papepaaien die aan haar zorg zijn toevertrouwd spoorloos zijn verdwenen." 

Stichting De Vrolijke Papegaai maakt zich grote zorgen over Wicky, de grijze Roodstaartman. "We sluiten niet uit dat het beestje niet meer leeft", zegt Jacolien Quinten met enige aarzeling. De stichting blijft vragen om uit te kijken naar Wicky. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties