Jurgen Streppel sprak met De Graafschap, maar kiest nu voor nieuw contract Roda

Gepubliceerd op 6/10/2021 om 09:40
Laatst bewerkt op 6/10/2021 om 10:14

Roda JC-trainer Jurgen Streppel heeft ondanks een nog doorlopend contract afgelopen zomer met De Graafschap om de tafel gezeten om daar hoofdtrainer te worden. Dat bevestigen meerdere bronnen woensdag tegenover ZO-NWS. De Brabander bleef echter in Kerkrade en staat nu op het punt om een nieuw contract voor meerdere seizoenen te gaan tekenen. 

Het gesprek tussen de Gelderse eerstedivisionist en Streppel vond tijdens de afgelopen zomerstop, toen de competitie dus stil lag, plaats. Streppel meldde de interesse vanuit Doetinchem ook bij de clubleiding van de Kerkradenaren en wilde graag het verhaal van de aanhoren of hij een eventuele overstap naar de mede-eerstedivisionist zou gaan maken. 

Struikelblok
Struikelblok was onder andere uiteindelijk dat de Brabander bij de Superboeren niet zijn eigen technische staf kon samenstellen én dat hij nog een doorlopend contract heeft in Kerkrade wat De Graafschap dan moest afkopen. Laatstgenoemde club koos voor Reinier Robbemond. Oud-Roda-speler Fons Groenendijk was overigens ook nog een van trainers waarmee De Graafschap sprak. 

Het feit dat Streppel sprak met De Graafschap, is tot op heden voor de buitenwereld onder de radar gebleven. De oud-spits, die sowieso nog tot medio volgend jaar onder contract staat in Kerkrade, heeft in de afgelopen tijd naar buiten toe nooit geuit dat hij open stond voor een nieuwe club. Roda JC op zijn beurt wil zich langer aan Streppel binden als hoofdtrainer in het Parkstad Limburg Stadion.

Nieuw contract
Bovendien voorziet een rol voor hem, na het plotselinge vertrek van technisch directeur Jeffrey van As, in een soort van technisch hart samen met hoofdscout Toine van Mierlo. Beide partijen, waaronder RvC-voorzitter Joop Janssen namens Roda, hebben hierover ook al om de tafel gezeten en naar verluidt zal Streppel op zeer korte termijn zijn handtekening gaan zetten onder een nieuw contract. . 

Zaakwaarnemer Streppel
Louis Laros, zaakwaarnemer van Streppel, bevestigt namens de telefonisch niet bereikbare Brabander desgevraagd bij het horen van de naam De Graafschap dat er “inderdaad interesse van verschillende clubs voor Streppel is geweest”. Over de actuele gesprekken met Roda JC met betrekking tot een contractverlenging van de trainer in Kerkrade zegt hij: “Dat loopt. Inhoudelijk wil ik daar nu niks over zeggen, want dat vind ik niet zo netjes naar beide partijen toe.”

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties