Jos Brech weer voor gerechtshof

Gepubliceerd op 9/06/2021 om 11:42
Laatst bewerkt op 9/06/2021 om 11:47

Verdachte Jos Brech moet op 18 juni weer voor het gerechtshof in Den Bosch verschijnen in de zaak rond de dode Nicky Verstappen. Dit betreft dan weer een tussentijdse pro forma-zitting. 

Het hof besliste eerder dat het andere slachtoffers van misbruik door Jos Brech wil horen. Het gaat om incidenten uit 1984 en 1985. Brech zou toen ontucht gepleegd hebben met twee jongens van 11 en 12 jaar in Wijnandsrade. Volgens het vonnis in de zaak Nicky Verstappen zou dat op dezelfde manier gegaan zijn als bij Nicky.

Het gerechtshof besliste eerder verder dat er ook opnieuw diverse deskundigen en getuigen gehoord gaan worden, onder andere twee forensisch artsen en een patholoog.De inhoudelijke behandeling in deze zaak volgt in oktober.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties