Jordens Peters na vernielingen: 'We schamen ons'

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/11/2023 om 09:16
Laatst bewerkt op 14/11/2023 om 09:35

Algemeen directeur van Roda JC Jordens Peters heeft maandagavond middels een persverklaring een reactie gegeven op de ongeregeldheden. "We rekenen de daders niet tot onze supporters en we schamen ons dat een aantal supporters van FC Groningen zich onveilig heeft moeten voelen bij het verlaten van de Rodaboulevard."

Na afloop van de wedstrijd zondag tegen FC Groningen hebben relschoppers huisgehouden. Naar verluidt zijn vernielingen aangebracht aan zo'n vijftien auto's. Er werden ruiten met stenen ingegooid en deuken in de auto's getrapt. De vernielingen vonden plaats op de Euregioweg, vlakbij de oprit naar de N281.

"Roda JC verafschuwt het incident dat na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen, in de nabijheid van het stadion, heeft plaatsgevonden. We doen er als Roda JC alles aan om een gastvrije, toegankelijke en veilige wedstrijd te organiseren. Helaas hebben we gisteren moeten concluderen dat een kleine groep stadionbezoekers niet met deze vrijheid om kan gaan. Het moge duidelijk zijn dat we iedere vorm van geweld veroordelen. Nu overheerst met name de teleurstelling, omdat wij vinden dat dit soort incidenten niet horen bij Roda JC en haar supporters. Deze mensen doen afbreuk aan hetgeen wat wij, in samenwerking met onze goedwillende supporters, aan het opbouwen zijn", aldus Peters.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties