Jongerenoverlast breidt zich uit naar Heerlen

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 16/09/2021 om 14:00
Laatst bewerkt op 16/09/2021 om 14:13

Ook Heerlen-Noord kampt nu met jongerenoverlast. Het probleem lijkt zich van Treebeek in Brunssum uit te breiden naar Heerlerheide en Nieuw Einde. 

Dat meldt 1Limburg.

De problematiek is al maanden bekend bij de politie. De politie kan, echter, weinig doen. De jongeren verplaatsen zich door de wijken waardoor het moeilijk is ze op heterdaad te betrappen. 

In Heerlen zijn meldingen binnengekomen dat verkeersborden en stoeptegels uit de grond zijn gerukt. Ruiten zouden zijn ingegooid en auto's zijn met vuurwerk bekogeld. 

In Brunssum kondigde de burgemeester al een samenscholingsverbod rond de markt in Treebeek aan. Jongeren hielden daar het verkeer tegen en trokken zelfs een vrouw uit haar auto. Het samenscholingsverbod is inmiddels opgeheven. 

De groep jongeren die in Heerlen problemen veroorzaken is volgens de politie niet dezelfde als die in Brunssum. De jongeren in Heerlen zijn iets jonger. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties