Jongerenlintje Beekdaelen voor Anne (20) en Lars (19)

Gepubliceerd op 19/11/2021 om 09:16
Laatst bewerkt op 19/11/2021 om 09:44

Anne Hautvast (20) en Lars van Ooijen (19) hebben donderdag een jongerenlintje gekregen. 

Zij kregen onverwacht bezoek van burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen, die de onderscheiding persoonlijk heeft uitgereikt.

Verpleegkunde-student Anne is een duizendpoot en kreeg het lintje omdat ze actief is voor maar liefst vijf organisaties. Vanaf 2015 steekt ze handen uit de mouwen als jeugdleidster bij vakantiewerk Schimmert. Sinds kort is ze lid van het damesteam van vv Schimmert en vanwege haar constructieve bijdrage aan de bijeenkomsten over de toekomst van de club heeft ze een bestuursfunctie gekregen. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de activiteitencommissie van buurtvereniging Groot Haasdal en het Hazeler Paorte Fieës.

Foto: © gemeente Beekdaelen

Lars volgt een studie procesoperator c aan het Vista College. Hij kreeg het lintje vanwege zijn bijzondere rol in de Jabeekse gemeenschap. Lars weet op de juiste manier kinderen te triggeren om ze in beweging te krijgen. Zo wijst hij hen de weg naar het jeugdhonk van CMWW, maar ook naar de voetbalclub waar hij lid is. Daar kunnen de kinderen een balletje trappen en maakt Lars de kinderen bewust van het belang van sporten.

Foto: © gemeente Beekdaelen

Ook voor volgend jaar kunnen mensen weer kandidaten aandragen voor een jongerenlintje. De uitreiking vindt dan om en nabij 20 november 2022 plaats, tijdens de internationale dag van de rechten van het kind.

Advertenties