Jongeren Hulsberg krijgen ontmoetingsplek in buitengebied

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 5/08/2022 om 09:50
Laatst bewerkt op 5/08/2022 om 13:23

Jongeren in Hulsberg krijgen een nieuwe ontmoetingsplek. Op een strook tussen de Kalfshofweg en de Klimmenerweg gaat de gemeente Beekdaelen een tijdelijke ontmoetingsplek inrichten. 

Het besluit komt na gesprekken met een jeugdgroep uit Hulsberg naar aanleiding van aanhoudende overlastmeldingen. Een deel van de overlastmeldingen bleek terecht, maar een deel was ook te wijten aan het gebrek aan een geschikte ontmoetingsplek. 

Daarop is een inventarisatie gemaakt van locaties waar een ontmoetingsplek gemaakt kan worden. Om verschillende reden zouden de locaties in het dorp niet geschikt zijn en kwam de locatie aan de Kalfshofweg bij de afrit van de A79 als favoriet naar boven. 

Locaties in de dorpskern zijn volgens de gemeente niet geschikt omdat ze maar op enkele tientallen meters van woonhuizen liggen. De kans op geluidsoverlast zou daardoor te groot zijn. 

Ondanks dat de jongeren bij voorkeur een plek kregen in Hulsberg zijn ze volgens de gemeente erg enthousiast over de uiteindelijk gekozen locatie. 

Om de ontmoetingsplek in te richten wordt één van de vissershutten van de visvijver in Schinveld naar die locatie verplaatst. 

De gemeente gaat nu over tot het informeren van omwonenden en jongeren en het daadwerkelijk realiseren van de ontmoetingsplek. Dat doet de gemeente bij voorkeur samen met de jongeren. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties