Jo Palmen vertrok niet om ziekte als wethouder van Brunssum

Gepubliceerd op 25/11/2020 om 09:47
Laatst bewerkt op 25/11/2020 om 13:31

Jo Palmen (74) is eind vorig jaar niet vertrokken als wethouder van Brunssum omdat hij ziek zou zijn geweest, terwijl dit naar buiten toe wel zo bekend is gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van ZO-NWS.

Palmen meldde zich in augustus vorig jaar ziek en op 10 december liet hij tijdens een raadsvergadering middels een brief weten dat hij officieel per 25 december 2019 zijn ontslag als wethouder zou indienen. Schriftelijk gaf de ervaren politicus toen te kennen dat hij om persoonlijke redenen vertrok, blijkt ook uit een mail die de gemeente Brunssum aan de raadsleden stuurde.

Toenmalig waarnemend burgemeester Gerd Leers liet op die bewuste 10e december vorig jaar weten het noodgedwongen vertrek te betreuren. Hij sprak toen echter wél over een zieke Jo Palmen en gebruikte daarvoor in de media de woorden “ik meen dit uit de grond van mijn hart. Ik wens Jo veel beterschap. Niemand neemt met plezier afscheid door ziekte. Zeker niet Jo. Hij is met hart en ziel aan dit vak gebakken.”

Uit onderzoek van deze omroep blijkt nu echter dat Palmen helemaal niet vertrok uit het Brunssumse college omdat hij ziek zou zijn geweest. De werkelijke reden zou zijn gelegen in het feit dat de ambtelijke organisatie onvoldoende functioneerde ten behoeve van de burgers en de verantwoordelijke binnen de gemeente Brunssum niet wilde ingrijpen.

Jo Palmen wilde deze week desgevraagd geen commentaar geven. “Ik bevestig noch ontken dit.”  

Reclame

Advertenties