Jeugdzorg: oma weigert maken nieuwe foto van Floor en Mees

foto: iStock
Gepubliceerd op 29/01/2021 om 17:25
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Bureau Jeugdzorg Limburg kan geen nieuwe foto van de jarenlang ontvoerde Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade maken omdat hun oma dat weigert. Dat vertelt woordvoerder Gerard van de Staat vrijdag tegen ZO-NWS. De vader had de zorginstelling, die de voogdij over het tienerduo heeft, hierom al meerdere malen verzocht omdat hij graag wil weten hoe zijn kinderen er nu uitzien. 

Xander Werres heeft zijn door hun moeder ontvoerde kinderen, die in 2014 plotseling van de aardbodem verdwenen en op 4 januari in Oostenrijk plotseling werden teruggevonden, al vele jaren niet meer kunnen zien. Ook na hun vondst is dat dus nog steeds niet gelukt. 

"De vraag van vader is bij ons bekend, maar wij beschikken niet over een recente foto van de kinderen. Tot op heden is het niet gelukt om een nieuwe foto van hen te maken. De omgeving van de kinderen schermt de kinderen hiervoor af", legt van de Straat verder uit.  

"Hier ligt niet de primaire verantwoordelijkheid voor ons als voogd. De wens van vader is begrijpelijk, maar de afweging blijft hoever je hiervoor wilt gaan. Daarnaast: de privacy van de kinderen is, ook voor ons, een groot goed", aldus Van der Straat in een uitgebreide reactie tegenover onze omroep. 

Floor en Mees Werres (nu 17 en 13 jaar) verblijven sinds dat zij begin januari in een huis in het Oostenrijkse gehucht Lizelfelden werden teruggevonden, nog altijd aldaar in Kitzbúhel. Hun moeder Miriam A., die door justitie in Limburg werd verdacht van kinderontvoering maar op 5 januari in het ziekenhuis van Innsbruck overleed, is inmiddels in Tirol begraven. 

Doordat er inmiddels een langslepend juridisch getouwtrek - waarbij meerdere instanties uit Oostenrijk en Limburg betrokken zijn - is ontstaan, is het nog altijd niet duidelijk wat er met de twee kinderen uit Wijnandsrade gaat gebeuren. 

 

 

Advertenties