Jeugd beleeft fietsplezier bij Dikke Banden Race in Landgraaf

Foto: Jo Grzelak
Gepubliceerd op 5/06/2023 om 14:46
Laatst bewerkt op 5/06/2023 om 15:20

Vebego Limburgs Mooiste organiseerde in Heerlen op vrijdag 2 juni in samenwerking met de Jumbo-Visma Academy de Dikke Banden Race en Ready2Race!.

Dat gebeurde op het Coriopolis-terrein op Nieuw Eyckholt. Team Jumbo-Visma nam in 2022 de Dikke Banden Races over van Klaar Voor De Start.

Het sportstimuleringsconcept, waarbij basisschooljeugd op een normale fiets deelneemt aan een fietswedstrijd. Dit speelse project om meer jongeren op de fiets te krijgen is onderdeel geworden van Ready2Race.

"Met deze overname willen we zorgen voor extra aanwas in de jeugdcategorieën van de wielersport", zegt Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. 

Inmiddels zijn ze door heel Nederland bekend: de Dikke Banden Races. Deze laagdrempelige wedstrijdjes voor kinderen zonder ervaring in de wielersport zijn een leuke toevoeging aan verschillende wielerevenementen. Op hun eigen fiets kunnen kinderen een aantal rondjes rijden op een afgezet parcours. Jaarlijks worden door heel het land tientallen Dikke Banden Races georganiseerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties