Jeffrey van As: Ben geen TD die meteen zeurt voor geld

Gepubliceerd op 18/12/2020 om 08:40
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

Met een korte winterstop voor de deur kijkt technisch directeur Jeffrey van As van Roda JC terug op de eerste seizoenshelft. Openhartig vertelt hij in een interview tegen ZO-NWS: “Ik ben niet het type technisch directeur dat meteen voor geld voor nieuwe spelers gaat zeuren als het iets minder gaat.” 

Kijkend naar de stand op de ranglijst van Roda JC zegt Van As als hem gevraagd wordt naar de - gezien de eerder uitgesproken ambities en het beschikbare budget - veel te lage negende plek van de Kerkradenaren: “We staan niet véél te laag, maar wel enkele plekken te laag. Dat vind ik zeker. Tussen plaats vijf en acht moeten wij aankunnen.” 

“Wij spelen simpelweg veel en teveel gelijk. Als ik terugdenk aan duels tegen Volendam, waarin wij onze beste wedstrijd speelden tegen een sterke tegenstander, Telstar, Jong PSV en onlangs Helmond Sport. Allemaal eindigden die in een gelijkspel. Dat scheelt je dan een aantal punten”, vervolgt de technische baas van de eerstedivisionist. 

“Hoe dit komt? Als ik dát wist, dan gebeurde het niet. Aan de ervaring in ons elftal kan het niet liggen, want die hebben we in onze hele selectie genoeg. Maar zo zie je maar dat ook ervaren spelers fouten kunnen maken waardoor je bijvoorbeeld niet wint.” 

Volgens Van As kunnen de fans vooralsnog alleen bij de eventuele verkoop van spelers nieuwe aanwinsten verwachten. “We hebben aan het begin een bepaald budget gekregen, daar is nog wel een klein beetje ruimte in. Maar zoals het er nu uitziet komen er alleen nieuwe spelers als er vanuit onze huidige selectie spelers verkocht worden. Er is wat interesse maar die komt dan vanuit mensen die alleen maar informeren wat er mogelijk is”, legt Van As uit. 

“Ik ben niet zo een technisch directeur die meteen gaat zeuren voor geld voor nieuwe spelers als het net wat minder gaat. Daarnaast moet je je ook bedenken dat we kampen met blessures op dit moment. Amir Absalem is onlangs geopereerd en Richard Jensen is bijvoorbeeld nog geblesseerd. Met laatstgenoemde was een gok, die nu niet zo goed uitpakt want hij was al vaker geblesseerd, maar hij is wel een goeie die we nu missen.” 

Roda JC speelt komende zondag thuis tegen Go Ahead Eagles. “Als we die wedstrijd winnen, dan staan we in ieder geval op plek acht weer”, besluit Van As. 

Reclame

Advertenties