Jaarrekening Gemeente Brunssum 4 miljoen in de plus

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/05/2021 om 12:13
Laatst bewerkt op 11/05/2021 om 09:46

De gemeente Brunssum houdt 4 miljoen euro meer over dan begroot. Dat blijkt uit de jaarstukken van 2020. De 4 miljoen die de gemeente overhoudt in 2020 staat in contrast met het jaar 2019 waarin de gemeente zo'n 2,6 miljoen overhield.  

Parade Brunssum
Het positieve resultaat is volgens de jaarstukken grotendeels te danken aan corona. De gemeente heeft bijvoorbeeld extra coronagelden ontvangen van het rijk. Daarnaast kon een gedeelte van het begrootte bedrag niet worden uitgegeven ten gevolge van de lockdown. Zo heeft de gemeente zo'n 327.000 euro terugontvangen omdat de Parade Brunssum niet door kon gaan. 

De verwachting is dat na de coronacrisis een inhaalslag nodig gaat zijn waarbij de nu behouden bedragen alsnog ingezet moeten worden. De gemeente komt daar in de begroten van 2022 op terug. 

Overige
De gemeente heeft ook minder uit hoeven geven aan zaken als uitkeringen, bijzondere bijstand, de wet maatschappelijke ondersteuning en het persoonsgebonden budget. Hierdoor is zo'n 1,5 miljoen van het begrote bedrag niet uitgegeven. Daarnaast is er zo'n 1,9 miljoen bespaard op diverse kleinere zaken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties