Jaarcijfers: Roda draaide vorig seizoen 8 ton verlies 

Gepubliceerd op 11/01/2021 om 15:52
Laatst bewerkt op 11/01/2021 om 15:58

Roda JC heeft over het vorige seizoen 2019-2020 een kleine 8 ton verlies gedraaid. Dat blijkt uit de jaarrekening van de Kerkraadse profclub in het KvK-register, ingezien door ZO-NWS, en wordt desgevraagd bevestigd door algemeen directeur Martijn Wismans (foto). 

Een en ander heeft volgens Wismans te maken met daling van het eigen vermogen van Roda JC van 0,8 miljoen naar -1,6 miljoen euro. “Dat komt door het negatieve bedrijfsresultaat van -0,777 miljoen euro. Dit resultaat was vooraf verwacht, de negatieve effecten van corona in het tweede kwartaal van 2020 zijn vrijwel gecompenseerd door overheidssteun.” 

Volgens de Roda JC-baas is er geen man over boord door de bovenstaande cijfers. “Op de eerste plaats moet ik natuurlijk benadrukken dat deze cijfers gaan over het seizoen 2019-2020, dus dat ligt voor mijn periode bij Roda als directeur. Het verlies is vastgesteld op een kleine acht ton. Daardoor verslechtert ons negatief eigen vermogen nog wat verder. Maar is voor de korte termijn geen probleem. Op de langere termijn willen we natuurlijk wel een positef eigen vermogen bewerkstelligen, zodat je een buffer hebt.” 

“Normaliter heeft de KNVB een verplichting dat, wanneer je als club een negatief eigen vermogen hebt, dat je dat met 5 procent per jaar moet verbeteren”, vervolgt de directeur van de Kerkradenaren. “Dat is een licentie-eis, maar die voorwaarde is door de coronacrisis voor wat betreft dit én vorig seizoen opgeschort.” 

Uit de jaarcijfers blijkt verder dat het gemiddeld aantal werknemers in dienst bij de Kerkraadse club afgelopen jaar gedaald van 59 in 2019 naar 55 in 2020. “Het is niet de bedoeling dat wij nog in het personeelsbestand gaan snijden, dat ligt niet in de lijn der verwachtingen”, aldus Wismans. 

Advertenties