IVN Kerkrade organiseert excursie voormalige ENCI-groeve

foto © ZO-NWS | IVN Heerlen
Gepubliceerd op 4/10/2023 om 09:45
Laatst bewerkt op 4/10/2023 om 09:54

In oktober besteedt IVN Kerkrade middels een lezing en een excursie aandacht aan de voormalige ENCI-groeve.

In de twintiger jaren van de vorige eeuw is men begonnen met het afgraven van de Sint-Pietersberg in Maastricht. Er was mergel nodig voor de cementindustrie. Maar al lang daarvoor werden er mergelblokken uit de berg gehaald voor de bouw van onder andere kerken, stadsmuren en woningen in en om Maastricht. Op het plateau vond tuinbouw plaats. Na bijna honderd jaar afgraven is een paar geleden de ENCI gestopt met de mergelwinning. De groeve is nu, net als de berg, een natuurgebied waar de natuur zich mag ontwikkelen.

Op 14 oktober leiden Corrie Meijer en Mai Arets een excursie naar de ENCI-groeve. Onder leiding van gidsen wordt er een wandeling gemaakt door het afgesloten deel van de groeve. Deze start om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Discovery-Centrum aan de Hambosweg te Kerkrade en duurt tot circa 14.00 uur. Opgave is verplicht via ivn.kerkrade@gmail.com.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties