Italiaan aangehouden in Heerlen na internationale politieactie

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 7/09/2023 om 14:18
Laatst bewerkt op 7/09/2023 om 14:25

De politie heeft woensdag een Italiaanse man in Heerlen aangehouden. Hij wordt verdacht van internationale drugshandel.

Dat maakt de politie donderdag bekend.

In de tuin van de man vonden agenten in tonnen materiaal voor de verwerking van drugs. De 44-jarige man bleek nog een straf uit te moeten zitten van zeven jaar. 

De politie kwam de man op het spoor door intensieve samenwerking met de Italiaanse en Belgische politie. De verdenking van drugshandel kwam aan het licht door berichten uit de communicatie tussen versleutelde SKY ECC telefoons. Dit gebeurde in een Italiaans onderzoek.

Naar aanleiding van de Sky ECC-berichten uit het Italiaanse onderzoek bleek dat bewijsmateriaal in de tuin begraven lag en werd er uitvoerig grondonderzoek gedaan in de achtertuin. Met behulp van een graafmachine is onder een kippenhok en een laag beton een viertal tonnen gevonden die waterdicht waren verpakt. In deze tonnen zat onder andere materiaal om drugs te verwerken.

De Italiaan werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van zeven jaar uit moet zitten in België voor drugshandel.  De Italiaanse politie gaat verder met het rechercheonderzoek naar onder andere deelname aan een criminele organisatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties