Inloopbijeenkomst over aanpak wateroverlast Voerendaal

Foto: iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 10:31
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 10:44

De gemeente Voerendaal heeft een inventarisatie gemaakt over mogelijkheden om wateroverlast aan te pakken. Dat is samengevat in een zogeheten kansenkaart die op maandag 11 maart wordt besproken tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

Voerendaal kampt al jaren op sommige plekken met flinke wateroverlast bij hoosbuien. Samen met het waterschap, inwoners en grondeigenaren is vorig jaar al gekeken naar mogelijke oplossingen. 

De opgave om het bebouwde gebied van Voerendaal aan het gewenste beschermingsniveau tegen wateroverlast te laten voldoen is ontzettend groot. Dat komt onder meer doordat de doorvoercapaciteit door bebouwd gebied van Voerendaal beperkt is ten opzichte van de grote hoeveelheid regenwater dat op hoger gelegen gronden valt en tot afvoer komt.

Of de maatregelen van de kansenkaart daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden hangt nu af van de bereidwilligheid van grondeigenaren, (milieu)regels en benodigde vergunningen. De inloopbijeenkomst op maandag 11 maart is van 16.00 tot 19.30 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties