Initiatiefnemer zorgboerderij Schinveld stapt naar rechter

Foto © ZO-NWS | René van Leeuwen
Gepubliceerd op 16/06/2021 om 09:13
Laatst bewerkt op 16/06/2021 om 09:48

René van Leeuwen heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente dat hij opnieuw een aanvraag moet doen voor zijn plan om een zorgboerderij te bouwen in het grensgebied van Schinveld.

Binnen vier weken moet hij zijn beroep motiveren. Daarna ligt de zaak officieel bij de rechter. Tenzij de gemeente instemt met het verzoek van Van Leeuwen om zijn aanvraag te mogen wijzigen. Dat gaat sneller dan volledig opnieuw beginnen. 

Hekelpunt is de nieuwe vergunning die hij aan moet vragen. Na een eerder plan al aangepast te hebben door het gebouw te verkleinen, de catering weg te strepen en in te stemmen met andere wensen van de gemeente, moet het nieuwe plan volgens de gemeente alsnog opnieuw ingediend worden. Inhoudelijk is er dus geen verschil van mening meer, het gaat enkel nog over de procedure.

Van Leeuwen had het graag anders gezien. "Naar de rechter stappen is het laatste dat ik wil", zegt Van Leeuwen. "Ik ben therapeut, ik wil graag mensen helpen en die plek is daar uitermate geschikt voor. Als de gemeente alsnog alles doortastend regelt kunnen er gewoon dingen gaan gebeuren." 

De Geleense therapeut is al jaren bezig met plannen om een zorgboerderij te realiseren aan de Heringsbosch. De voormalige gemeente Onderbanken gaf al een principe akkoord voor het plan. Echter de gemeente Beekdaelen had zo zijn bedenkingen en vond vooral het gebouw te groot in het buitengebied. 

Advertenties