Inhoudelijke behandeling hoger beroep Thijs Hermans uitgesteld

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/09/2021 om 09:53
Laatst bewerkt op 13/09/2021 om 10:01

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep tegen drievoudig moordverdachte Thijs Hermans is uitgesteld tot volgend jaar. Dat komt doordat het onderzoek naar de psyche van Hermans nog niet is afgerond. 

Dat meldt de Limburger. 

Ondanks dat deskundigen hem volledig ontoerekeningsvatbaar achtten, veroordeelde de rechtbank in Maastricht Hermans tot 18 jaar cel en tbs met dwangverplichting. Het hoger beroep moet opnieuw kijken naar zijn toerekeningsvatbaarheid. 

Hermans stak op 4 mei 2019 in de Scheveningse Bosjes in Den Haag een 56-jarige vrouw dood. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssummerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. De slachtoffers waren voor Thijs Hermans onbekende wandelaars.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties