Inhoudelijk proces zaak dode baby Fabian Brunssum in januari 2021

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 25/11/2020 om 14:16
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:02

 

De inhoudelijke behandeling van de zaak rond de dode baby Fabian, die dik drie jaar geleden om het leven kwam na een verblijf bij zijn oppasouders in Brunssum, is op 18 en 19 januari. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd weten aan ZO-NWS.

De oppasvader en -moeder worden verdacht van doodslag in deze zaak. Zij werden enige tijd geleden voor de tweede keer opgepakt. Dit nadat de resultaten van een nieuw NFI-rapport bekend waren geworden bij het OM. Het verdachte duo is inmiddels alweer geruime tijd op vrije voeten.

Deze zaak speelt inmiddels al dik drie jaar. De vijf maanden oude baby Fabian kwam in oktober 2017 om het leven na een bezoek aan zijn oppasouders in hun huis aan de Bongardstraat in Brunssum. De doodsoorzaak bleek hersentrauma te zijn.

De twee oppasouders hebben tijdens de verhoren door de recherche altijd ontkend ook maar iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad.

weerfoto november

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties