Inhoudelijk proces zaak dode baby Brunssum start 18 januari

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 13/01/2021 om 07:19
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De inhoudelijke behandeling van de zaak rond de dode baby Fabian, die 3,5 jaar geleden om het leven kwam na een verblijf bij zijn oppasouders in Brunssum, start komende maandag 18 januari bij de rechtbank in Maastricht. 

De oppasvader R. van O. (36) en -moeder C. van den H. (33) worden door justitie verdacht van doodslag in deze zaak. De laatstgenoemde vrouw wordt daarnaast verdacht van mishandeling van haar eigen zoon, afgelopen jaar. Zij werden enige tijd geleden voor de tweede keer opgepakt in de babyzaak. Dit nadat de resultaten van een nieuw NFI-rapport bekend waren geworden bij het OM. Het verdachte duo is inmiddels alweer geruime tijd op vrije voeten.

Deze zaak speelt inmiddels al dik drie jaar. De vijf maanden oude baby Fabian kwam in oktober 2017 om het leven na een bezoek aan zijn oppasouders in hun huis aan de Bongardstraat in Brunssum. De doodsoorzaak bleek hersentrauma te zijn.

De twee oppasouders hebben tijdens de verhoren door de recherche altijd ontkend ook maar iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad. Tijdens de in totaal twee zittingsdagen zullen twee forensisch artsen gehoord gaan worden. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties