Inhoudelijk drugsproces Satudarah-lid Willy S. uitgesteld door nieuw onderzoek

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/07/2022 om 11:35
Laatst bewerkt op 20/07/2022 om 11:38

Het inhoudelijk proces tegen Willy S. (45) uit Brunssum, die verborgen ruimtes in auto's maakte voor drugssmokkel, was gepland voor 26 juli maar is vooralsnog tot nader order uitgesteld. Dat bevestigt S.' advocaat Françoise Landerloo woensdag tegenover ZO-NWS.  

"Ik heb onlangs nieuwe onderzoekswensen ingediend over de rechtmatigheid van het gebruik van informatie van chatdienst SKY ECC in deze zaak", legt Landerloo verder uit. "Zo is mijn cliënt immers in beeld gekomen bij justitie. Mag die informatie überhaupt wel gebruikt worden? heb ik onder andere als vraag gesteld. De officier van justitie moet hier zijn zienswijze nog over geven, dus de inhoudelijke rechtszaak kan daardoor deze maand niet doorgaan." 

Willy S., lid van de verboden motorclub Satudarah, werd op maandag 13 december vorig jaar gearresteerd in zijn woning in de Spoorstraat in de Brunssumse wijk Treebeek. De garage achter het huis werd door S. ook gebruikt om te 'klussen'. Tijdens een uitgebreide doorzoeking werden hier twee auto's aangetroffen waarin verborgen ruimtes waren gemaakt. Willy S. zit nog altijd vast en wordt verdacht van het faciliteren van grootschalige drugshandel.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties